Jeroen de Jong

Strategisch geörienteerde Allround manager

Jeroen de Jong is een allround manager, bedreven in het doorvoeren van complexe strategische, operationele en personele verandering, o.a. bij proces georiënteerde ondernemingen. Hij voelt zich uitstekend thuis in Turnaround of restructuring situaties, Change management, profit improvement en operational excellence / lean / WCM implementatie trajecten.

Jeroen heeft een bedrijfskundige opleiding. Hij is gedurende 9 jaar werkzaam geweest als adviseur/ manager bij Berenschot op de gebieden strategie, supply chain en operations.

Vervolgens heeft hij senior executive posities / operations en algemeen directeur posities vervuld bij Nederlandse en Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven in Nederland, Frankrijk en Engeland. Gedurende deze tijd heeft hij meerdere turnarounds gerealiseerd en reorganisaties uitgevoerd waarbij productiebedrijven geïntegreerd en geherstructureerd zijn. Ook is hij nauw betrokken geweest bij een groot aantal fusie en overname trajecten en aansluitend hierop ook bij de uitvoering van meerdere post fusie integratieprojecten. Daarnaast is hij betrokken geweest bij verschillende herfinancieringen/ Financial Recovery en “Bijzonder beheer” trajecten.

Jeroen heeft jaren op corporate niveau geopereerd maar is ook in staat om op operationeel niveau te opereren en de verbinding te maken tussen strategie naar uitvoering. Door zijn achtergrond weet hij zijn analytische vaardigheden en gedrevenheid voor feiten en richting te verbinden met resultaatgerichtheid, implementatiekracht en leiderschap. Zijn benaderingswijze is creatief, pragmatisch, oplossingsgericht en komt snel tot actiegerichte plannen die hij vervolgens met veel vasthoudendheid tot succes weet te brengen. Met oog voor de belangen van de verschillende stakeholders weet hij dit te verbinden tot een gezamenlijke visie/ strategie.

Een people manager die met humor en passie mensen weet motiveren, inspireren en te binden.

  • 06 – 511 455 64